2024 KOVAS

2024 KOVAS

Didžiausia konkurencijos teisės konferencija Lietuvoje 

Trečius metus iš eilės konkurencijos teisės praktika bei aktualijoms besidominčius specialistus, taip pat verslo bei viešojo sektoriaus atstovus kvies jau tradicija tapęs didžiausias Lietuvoje konkurencijos teisės renginys „Konkurencijos teisės aktualijos 2024“.
 
„Ši konferencija - didelė nauda Lietuvos verslo sektoriui, kuris iš pirmų lūpų gali išgirsti Konkurencijos taisyklių taikymo naujienas bei aktualijas. Konferencijos diskusijose tarp teisės praktikų ir akademikų bus bandoma išgryninti praktikoje verslui kylančius iššūkius ir jų sprendimo būdus.“, - teigia SPES advokatas Henrikas Celencevičius, diskutuosiantis šioje konferencijoje verslui kylančiais klausimais konkurencijos teisės srityje.
 
Konferencijos metu Advokatūros, teismų bei Konkurencijos tarybos atstovai diskutuos aktualiomis konkurencijos teisės ir teisės į gynybą temomis, bus aptariamos Europos Sąjungos Teisingumo Teismo praktikos aktualijos konkurencijos bylose, diskutuojama dėl Konkurencijos tarybos teisės rinkti informaciją, balansuojant su teise į gynybą ir viešojo administravimo principais, diskutuojamos baudų diferencijavimo ir baudų teisminės kontrolės galimybės. Atsižvelgiant į naujausią  Konkurencijos tarybos praktiką, kartu su konkurencijos ekonomistais bus diskutuojama koncentracijų vertinimo aktualiais klausimais, įskaitant ekonominių įrodymų poreikį koncentracijų nagrinėjime. Dar viena itin aktuali konferencijos tema - nekonkuravimo susitarimai ir kiti konkurencijos ribojimai darbo rinkose bei kaip išvengti pažeidimų ir galinčių grėsti itin didelių sankcijų.
 
Konferencijoje apie baudų diferencijavimo ir baudų teisminės kontrolės galimybės pasisakys ir SPES advokatas Henrikas Celencevičius, kuris yra šią konferenciją organizuojančio Lietuvos advokatūros Konkurencijos teisės komiteto narys.  
Konferencija vyks š. m. kovo 21 d. (ketvirtadienį) nuo 9:00 val. gyvai Vilniuje, Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (MKIC) konferencijų salėje, adresu: Saulėtekio al. 5.
Konferenciją organizuoja Lietuvos advokatūros Konkurencijos teisės komitetas, Konkurencijos taryba ir Vilniaus universiteto Teisės fakultetas.
Norint renginyje dalyvauti gyvai, būtina registracija. Dalyvavimas renginyje – nemokamas, tačiau vietų skaičius yra ribotas. Registruotis galima čia, o su renginio programa galima susipažinti čia.